lördag 7 december 2013

Besöket hos Adina, och lite annat

Jag var ju till min läkare på psyk i onsdags. Vi diskuterade bland annat ECT, som hon inte tror att jag får. Jag levde på hoppet där, men har ju så mycket med det fysiska som måste tänkas på. Sen så har jag ju förändringar på mina EKG:n. Så hon skulle skicka förfrågan till medicin om det är så att narkosen kan vara skadlig med dom förändringar jag har. Man sövs ju ned 3 gånger i veckan när man får ECT. Men det skulle komma en läkare som är specialist på ECT den 16 december som hon också skulle prata med. Det får i så fall bli han som säger nej. Han vet ju vilka det hjälper på också. Kanske jag inte är en typisk patient för ECT?
Vi vet inte riktigt. Men, jag frågade att om jag inte får ECT, går då mina antidepressiva att höja? Jag äter Aurorix, en gammal antidepressiv, en s.k MAO-hämmare. Och jag äter 600 mg som är maxdosen enligt fass. Men, det går att höja till 900 mg. Så igår gjorde jag en höjning med 150 mg på kvällen. Äter nu 300 mg på morgonen och 450 mg på kvällen. Om det går bra så ska jag äta 450 mg även på morgonen. Så får vi se om jag mår bättre av det. Kanske, bara kanske behöver jag inte ens ECT om höjningen gör mig bättre.

Sen i måndags ringde min öronläkare. Jag passar inte in i studien med latanoprost som påbörjas nu för Meniéres sjukdom. Men jag skulle få SPC-Flakes. Så hon skulle prata med dietisterna. I torsdags ringde hon tillbaka. Då är det så att dietisterna bara skriver ut det vid Crohns sjukdom. Så min läkare skulle skriva ut det istället.
Det går inte på högkostnadsskyddet, men man får det subventionerat. Och här i Västmanland är subventioneringen 70%. Ett paket utan subventionering kostar 129 kronor och räcker för mig i 4,5 dagar. Så, det blir lite dyrt ja. Men, det blir betydligt billigare när dom skriver att man behöver det. Så nu ska jag få det i alla fall. Så det känns skönt. Kan tydligen hjälpa mot dom flesta av mina besvär, inte bota eller så. Lindra. Men jag får det för min Meniéres.

Nej, nu ska jag blanda dipp till kvällen.

Trevlig helt och ta vara på er!

2 kommentarer: