torsdag 14 juli 2016

Det var en gång...

...en liten flicka. Hon fick växa upp till en värld av kaos. Hennes barndom var bra men dock med en frånvarande fader. Mamman försökte allt hon kunde och vi saknade inte det väsentliga. Flickan lärde sig laga mat och städa. Denna flicka är tacksam för detta. Hon behövde aldrig kämpa med det när hon skulle ut i den stora världen. Denna flicka är jag. Denna flicka som känt sig utfryst och även vissa dagar blivit slagen. Där läraren i fyran ringde hem till mamman varje torsdag för att klaga på flickan. Alltid torsdagar så mamman var ledsen på helgen. Denna lärare fick dock sluta efter att flickan och hennes klass gick till rektorn och klagade. Då hade det gått så långt så en elev fick sitt huvud nedtryckt i toaletten av läraren. Detta var som sagt i fjärde klass. Dock fortsatte läraren i femman men fick sedan sluta. Flickan blev utslängd från flera lektioner av denna lärare. Flickan är ingen bråkstake. Femte klass var rent kaos. Många lärarbyten och ja, rent kaos. I sjätte klass var flickan en elev av 9! Läraren flickan fick i sexan blev tvungen att kämpa för att alla i klassen skulle komma ikapp då alla hade förlorat 2 år av undervisning. Att sedan gå från 9 elever till 30 var riktigt kaosartat. Flickan mådde inte alltid så bra. Men det visade hon sällan. Gick ut med ett medelbetyg, alltså 3.0.

I gymnasiet valde flickan Omvårdnadsprogrammet. Flickan ville bli läkare, men flickans SYO i högstadiet bara skrattade åt henne då. Så flickan valde att läsa till undersköterska. Det var en kamp och vid några tillfällen fick flickan lust att sluta, att bara hoppa av. Men flickan har sin mamma att tacka att hon inte fick det. Flickan är idag utbildat undersköterska och har ett slutbetyg.

Här började flickans liv bli allt svårare. Flickan jobbade som undersköterska på ett korttidsboende och hon trivdes inte så bra. Hon trivdes jättebra med dom som bodde där. Men inte personalen. Hon var inte en i gänget alltid. Flickan var inte den som tog för sig.
Efter att flickan skadat knät på Friskis & Svettis så hade hon helt plötsligt ingen anställning kvar. Hon hade satts upp på timmar och det ville flickan inte vara med på. Så flickan blev arbetslös. Hon var det inte länge dock innan hon började som kanslist på Ögonmottagningen. Hon trivdes mycket med arbetsuppgifterna. Men hennes hand behövde opereras flera gånger och det blev en del prat om flickan. Flickan tjänade endast 12.200:- i månaden före skatt här så när hon fick erbjudande om att arbeta på Kvinnokliniken så tackade hon ja till ett vikariat där. Flickan blev lovad en lön på 14.000:- före skatt. Men några veckor innan hon skulle börja så ringde chefen från Kvinnokliniken och sa att hon inte kunde höja flickan från 12.200:- till 14.000:-. Så flickan fick 13.300:- istället. Hon kände sig lite sviken, men eftersom hon inte vågade säga ifrån så var det bara att gå ned dit för 13.300:-.

Väl på Kvinnokliniken så blev flickan så väl behandlad att hon började känna sig deprimerad och fick svårt att sova. Det brukar annars vara tvärtom att när man inte har det så bra så mår man inte bra. Men flickan tyckte att det var en sådan lättnad att vara värd något så hon rasade. Först blev flickan sjukskriven 50% för att sedan bli sjukskriven 100% och fick inte förlängt vikariat. Detta var början på en mycket svår tid för flickan som nu var en ung kvinna. Kvinnan förlorade sin identitet och hamnade i ett kaos utan dess like. Kaoset har lugnat ned sig men det slutar inte.

Ta vara på er!

1 kommentar:

Anonym sa...

Älskade lilla 3>-gryn. Du är bäst! Du är en kämpe! Och du kommer att rida ur det här också mycket mera stärkt!