söndag 19 maj 2013

Symtom som jag ej kan förklara

Jag har en del symtom, och som ni vet var jag inlagd på Akut Stroke och Neurologi i september förra året pga en ansiktsförlamning. Hade min första ansiktsförlamning 2008 och det enda man gjorde då var att ta blodprov för borrelia och detta visade negativt så dom gick ej vidare med lumbalpunktion (LP). Sen fick jag det igen i september förra året. Blev inlagd, dom gjorde denna gången ett LP för att utesluta MS och borrelia. Dom tog även prover för en sjukdom som heter NMO. Det visade inte på MS (tack och lov) och inte heller på borrelia eller NMO. Det gjordes en MRT som inte påvisade någon MS heller den. Tack och lov. Men jag får fortfarande ansiktsförlamningar, som endast sitter i kind och min, ej panna och öga. Det kallas för central facialispares. Den senaste var för någon månad sedan (jag skrev om det) och det skickades remiss till neurologen, men det är ju inte säkert att man får komma dit. Och jag vet inte om remissen är tillbakaskickad till min vårdcentral. Men i alla fall. 2009 fick jag en total droppfot, foten gick absolut inte att kontrollera. Detta tolkades som att det var mitt diskbråck som spökade. Men efter en MRT och besök till ortopeden så fick jag reda på att så är inte fallet. Diskbråcket sitter inte så att det skulle påverka foten.
Det tog ca 6 månader innan den gick tillbaka.

Mina symtom är alltså:
Droppfot 2009 (numera domningar och pirrningar i samma fot igen med svaghet, dock ej total droppfot. Behandlats av sjukgymnast utan framgång)
Ansiktsförlamning 2008, 2 st 2012 och 1 nu i år. Den har precis blivit så bra som det blir.
Sämre minne (haft riktigt bra minne innan, men nu är det värdelöst)
Mycket muskelryckningar i benen.
Extremt svår trötthet som inte kan förklaras av min AS (ankyloserande spondylit)
Svårt med finmotoriken (tum-pekfingergrepp, det blir darr av det)

Jag har ingen ork till någonting alls numera. Det är värre än värst och jag har mer symtom än det jag skrivit. Men det är dom jobbigaste. Börjar seriöst fundera på om jag har borrelia ändå. Det är inte alltid det syns på prover.
Snälla ge mig råd, vad ska jag göra? Börjar bli desperat!

Nu dags att sova. Ta vara på er!

Inga kommentarer: