tisdag 9 juli 2013

Återigen en dag på Strömsholms Djursjukhus


Idag hade vi återbesök för Zephyr på Strömsholms Djursjukhus. Laktulosen och det nya fodret fungerar okej. Hon bajsar ungefär varannan dag och idag när veterinären kände på magen så var hon inte förstoppad i alla fall. Tack och lov. Hjärta och lungor lät bra. Och veterinären bestämde sig för att sedera Zephyr inför ultraljudet av buken eftersom hon var så stressad och drog ihop hela sig själv.
Vi fick sätta oss i väntrummet för röntgen och ultraljud och efter en stund kom sköterska och veterinär för att ge henne sprutan. Sköterskan fick inte ge det läkemedel som Zephyr fick så därför gav veterinären det. Det gick jättebra och dom varnade mig för att hon kunde kräkas av det. Det gjorde hon inte. Och tack och lov andades hon hela tiden. För det kunde dom tydligen också sluta med.
Tillslut kom vi in för ultraljudet och när vi la henne på rygg så såg hon död ut. Visst, hon andades, men ögonen var öppna och hon rörde sig inte. Otäckt. Ultraljudet tog längre tid än jag trott, men Zephyr sov i godan ro. När det var klart så skulle sköterskan fråga om något mer skulle göras innan Zephyr fick motgiftet. Det skulle dom tydligen. Dom skulle ta prover. Tack och lov att hon var sederad. Dock får dom tydligen lägre blodtryck då och det är inte lika lätt att få blod. Dom försökte några gånger, men sedan gick det. Det rann sakta dock, men dom fick det dom behövde.
Efter detta fick Zephyr motgift för att vakna upp lite snabbare. Veterinären kom in och sa att det hade synts något på levern och därför hade dom tagit leverprover. Förhoppningsvis så visar det ingenting, snälla, håll tummarna. Men veterinären skulle ringa torsdag eller fredag.
Zephyr vaknade sakta, sakta och vi gick för att betala. 3 timmar var vi där i dag. Trots att vi hade en bokad tid. Så, matlåda med nästa gång.
Zephyr har ätit och börjar sakta bli sitt pigga jag igen. Med rakad mage och lite sur, men söt.

Bilden visar när Zephyr precis fått sprutan med motgift innan hon vaknar upp. När dom är sederade så kan dom ha svårt att hålla värmen.

Ta vara på er! Och snälla, återigen, håll tummarna!

Inga kommentarer: