måndag 15 april 2013

Central Facialispares. Igen

Idag smög (?) det sig på igen. Tandläkarbedövningen i kinden och i läppen. Höger ansiktshalva som vanligt. Detta är nu 4:e gången sedan 2008 som jag får just central pares i ansiktet. Jag är utredd för MS och Neuroborrelia i samband med en episod i september förra året. Ingen MS och ingen borrelia. Tyvärr. Vill inte ha MS, men borrelia hade förklarat en massa symtom och det hade hjälpt med antibiotika. Nu vet jag inte vad det beror på? Fick komma till vårdcentralen ganska omgående idag när jag ringde och hon kom med en massa dravel om att det skulle kunna vara diabetesskador osv. Nja, alltså jag har haft perfekta värden utan medicin sedan 2009. Det är nu dom börjat bråka lite. Men, jag har ju ändå diabetes säger hon då. Ja, jag vet det. Men, men. Hon skulle i alla fall skicka remiss till Neurologen och så tog hon kalciumprover och sköldkörtelprover. Så vi får se vad som händer.
Kan jag säga att jag är less? Men, oftast går det ju i alla fall över inom 1-4 veckor. Men ändå. Utred mig ordentligt denna gång. Snälla!

Läget är annars att jag idag sänkt Lyrican till 50 mg. Bara 2 sänkningar kvar sen innan den är väck. Woho! Rävgift. Men, för vissa är den ju bra. Så ska inte skriva nå. Den var bra för mig i början också. Men den har varit ett helvete att trappa ur. Därför jag fastnade ganska många år på 125 mg. Jag orkade inte rent psykiskt trappa ned mer. Men nu går det okej. Gråter lite mer bara dagarna efter jag sänkt. Men, oftast stabiliserar det sig rätt snabbt.

Dags att sova snart då. Ta hand om er!

1 kommentar:

Anonym sa...

Har du inte redan nog med det du har? Vad är det som händer? Kan du inte spotta upp dig och begära en riktig undersökning och utredning vad som händer i din kropp. Sänder dig alla styrkekramar som finns.Kramkram. Lena A