måndag 9 juni 2014

Cellprovtagning och Mirena

Idag har jag varit och tagit cellprov. Det är ju inte direkt trevligt. Inte trevligt alls faktiskt. Men, det gick fast det gjorde ont. Att jag tyckte det gjorde så ont var nog också för att hon inte sa till när hon började. Jag är så van att alla talar om vad dom gör, så blev lite paff när det helt plötsligt kändes som någon ryckte ut min livmoder. Eller, ja kanske inte. Men nästan.
Men det gick bra till slut. Och det går ju så snabbt.

Sen har jag ju haft Depo-Provera nu i 9 år, och man rekommenderar att max ha det i 2 år. Så vi pratade om hormonspiralen Mirena istället.
Vi bokade också en tid i augusti när den ska sättas in. Men, jag ska försöka ändra den tiden till en vecka innan. Annars får jag inte bada på min födelsedag. Och ja, jag vet att det kommer göra ont. Ondare än det gjorde idag. Men, nu är jag beredd. Och jag ska inte glömma att andas. Klarar jag att få massa sprutor hit och dit i olika leder så klarar jag tamesjutton det här också.
Att det inte blev fören i augusti är för att jag nyligen tagit Depo-Proveran, och den ligger ju kvar ca 3 månader.

Ja, och angående inlägget nedan. Det är inget jag kommer gå tillbaka till. Jag har bara en saknad ibland. Ibland när man varit självdestruktiv under många år och sen inte längre är det, så kan man få kriser lite nu som då.

Ta vara på er. Jag ska snart lägga mig. Känner mig helt slut. Sov gott

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ryckte ut livmodern?
Det är ju bara en bomullstops.

Om du tyckte att det gjorde ont kommer du tycka att det gör jätteont att sätta in spiralen!?

Varför väljer du just spiral?
tänkte om du redan har problem med smärtor i bäckenet, inflammation osv..


Lina sa...

Läs igen. Jag skrev att det kändes som att dom gjorde det. Inte att dom gjorde det. Det är INTE bara en bomullstops.
Citat från cellprov.se
"Provet tas i gynekologisk undersökningsstol av en barnmorska. Provtagningen går snabbt, tar ofta bara någon minut, och har som enda syfte att ta ett cellprov från livmoderhalsen. Provet tas med hjälp av en spatel som ser ut som en glasspinne. Denna stryks mot livmoderhalsens nedre del. Sedan används en mjuk, tunn borste som försiktigt borstar ur celler från livmoderhalsens nedre del. Cellerna överförs till en burk med vätska och skickas till ett laboratorium, specialiserat på cellprover, för undersökning i mikroskop."

Att jag väljer spiral är för att få så lite hormoner som möjligt med så bra effekt som möjligt. Men, vi får se om jag tänker stå kvar på p-sprutan.