onsdag 27 mars 2013

Lyrica, FK, varaktig sjukersättning


Så var det dags då. Ska börja trappa ut lyrican som jag har ätit ex antal år nu. Har dock "bara" 125 mg så den gör varken till eller från så vi får se hur det går. Det ska ske långsamt. Jag ska ta bort 25 mg till att börja med. Och sen inte trappa ut nå mer på ett tag. Ta det lugnt. Jag hoppas att det kommer fungera. Lyrica kan göra så att man går upp i vikt, får svårt att gå upp i vikt. Få vätska i kroppen och så vidare. Det är ingen snäll medicin egentligen. Så imorgon tar jag bara 100 mg.
Vi skulle egentligen haft möte med försäkringskassan idag. Men döm av min förvåning när ingen dök upp. Adina, min läkare på psyk var lika ställd hon. Min älskade mamma hade fixat med jobbet så hon kunde följa med. Men, det blev bara jag och Adina. Mamma gick tillbaka till jobbet.
Vi pratade om hur vi ska gå vidare och hur jag mår. Visst, det är ganska Status Quo när det gäller det psykiska. Jag är konstant lätt nedstämd, lider i sociala miljöer för att inte tala om att åka buss. Och sen har jag ju min känslighet. Jag är extremt lätt uttröttad och mår inte alls bra om det blir för mycket. Så nu kommer vi att söka varaktig sjukersättning. Jag har blivit så bra som jag kan bli just nu. Vem vet vad som händer om 10 år?
Så, nästa vecka ska jag ta tag i allt. Ringa min handläggare på FK, hon kommer åter 2/4 och sen även boka tid till min familjeläkare. Allt måste med i ett intyg för varaktig sjukersättning. Men Adina skriver "huvuduppsatsen" som hon sa.

Nu börjar kampen om att ta hand om mig själv och min kropp.

Ta vara på er!

Inga kommentarer: