onsdag 1 februari 2012

Den perfekta kroppen?



OBS! Bilderna är lånade från internet, så jag äger alltså inte rättigheterna till bilderna.

Det verkar vara så här folk vill att man ska se ut nuförtiden. Egentligen borde jag gå emot det och vara nöjd med den jag är. Men, jag är inte nöjd. Men jag vill absolut inte se ut så här.
Anorexia är en sjukdom inte en livsstil som många verkar tro. Den är dödlig till och med.

Så, nu har jag fått ur mig lite!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men skojar du eller? Såg att du tyckte en var avskyvärd pga hans kommentar om att han och sina två barn äter "lchf". Eftersom du verkar noll insatt i vad lchf är och ser det som en "diet" så kanske du inte ska kommentera något om det? Lchf är en livsstil där man äter RIKTIG och naturlig mat, den mat kroppen är gjord för... att barnen "går på lchf" betyder därmed inte att de går på någon bantningsdiet... Sen ska du såklart överdriva och lägga ut bilder på anorektiker och fråga om det är samhällets ideal bara för man inte förespråkar Blondinbellas hängkropp som är gödd på för mycket dålig mat, alkohol och en avsaknad av vardaglig motion / träning. Att vara överviktig, som du också ser ut och vara, är INTE bättre än och vara underviktig.. och bara för man är underviktig betyder det inte att man svälter sig själv. Peace.

Lina sa...

Jag vet en del om lchf, jag kanske till och med har levt på det vad vet du? Va? Så saker som kommmer från växtriket är inte naturlig mat? Dvs frukt och grönsaker?
Jag har redan skrivit att jag är överviktig, men om du hade läst lite mer i min blogg hade du vetat varför. Men, jag säger det igen, du känner inte mig. Det är alldeles uppenbart. Jag säger sen inget om att vuxna äter enligt lchf, men om det vore sådan bra mathållning så kanske skolor osv ta efter det?
Du är en människa som får människor som inte är smala att må dåligt. Det var även den pappan som jag svarade.
Jag tänker dock inte ta åt mig. Om du hade läst lite mer av min blogg och inte bara dessa 2 inlägg så hade du vetat varför jag är överviktig.
Jag är iaf naturlig.

Anonym sa...

asso,,många bilder e jädrit retuscherade me(vet ej hur det stavas)inte ens mänskligt att uppnå vissa kroppar..men endel verkar tro det...alla e vi olika byggda me mm...sånna som säger dem e proana blabla...jo ja fattar dem e sjuka men att vilja bli sjukare e ju ännu sjukare,,vilja ha anorexia?folk förstår nog inte va det innebär riktigt,,,menmen,,vänta??till den dagen ni sitter där me sond som dem tvingat i er o ni inte får röra er en meter utan rullstol eller personal,,,e det något att sträva efter??blir så arg,,fattar ej mej på vissa...

Lina sa...

Visst är dom det retuscherade alltså. Jag har haft några nära som haft anorexia och det är fan ingen rolig sjukdom. En som jag bara känner lite vagt fick inte röra sig en meter utan bara sitta i rullstol, med sond.
Men det finns så många förutfattade meningar och agg mot dom som är minsta lilla överviktiga.
Jadu, arg blir jag med, och ledsen :(

Anonym sa...

ja vet,det e sjukt oxå...men mot alla som e underviktiga då??dem får inte lika mycket "agg"??dem e de ju så synd om blabla...men överviktiga kan må precis lika dåligt...har själv haft sond flera ggr o nee det e inte det minsta kul,,,så alla jädra proana..lägg ner,,,,men till dej!!stå på dej,,,ta ingen skit,,det e insidan som räknas egentligen men det fattar ju inte många heller...man kan inte hjälpa hur man e född lixom...sen ja visst så kan man ju påverka det på alla möjligavis sitt utsende,,,men som sagt...det många tycker e fint kan andra tycka e fult o tvärtom,,så alla som klagar på andra...har dem sett sig själva i spegeln tex?? :P tänk innan öppnar käften för det kan såra andra...men vissa e ju födda me iqbadboll :P...ta hand om dej!!!

Lina sa...

Du har så rätt. Det är sjukt. Jag har läst på olika ställen den senaste tiden att vara rejält underviktig är farligare än att vara kraftigt överviktig. Men ändå detta skit mot dom som är lite överviktiga.
Att ha sond och må så dåligt kan inte alls vara kul. Visst, jag mår dåligt över att jag har några kg för mycket. Men det är för att det hela tiden skriks ut hur fel det är att vara överviktig.
Du verkar vara riktigt klok! Jag hoppas att du mår bättre. Och ta hand om dig med :)

Anonym sa...

hur e de??

Lina sa...

Det är bra. Själv?

Lina sa...

Det är bra. Själv?

Anonym sa...

tänker på dej bara,,e jag som skrivit dem övre men vill inte skriva mitt namn här...men inte den första har jag skrivit dem andra...kram till dej från en du inte känner men som tänker på dej

Anonym sa...

o det här me biggest loser...kollar ej på det men sett pytte,,tycker det e helt fel me,,tänk om man skulle göra ett program me så underviktiga som får ställa sig på vågar halvnakna typ o ska gå upp i vikt varje gång,,,jag tror ingen skulle kalla det för biggest loser??visst det e ett tvprogram o många fått hjälp kanske,,men som sagt tror absolut inte att titeln "biggest loser" på ett liknade program me underviktiga,,skulle heta så?smallest loser??ne men allvarligt,,tycker det e helt skruvat allt sånthär bara men det e ju bara min åsikt...loser lixom hallå..det ligger ju nån djup grund till varför man e både överviktig eller underviktigt..men loser för det??nee...

Lina sa...

Tack för dina kommentarer. Dom värmer trots vi inte känner varandra.
Det där med biggest loser vet jag inte om jag gillar heller. Speciellt inte den Svenska varianten. Sen gillar jag inte att som du skriver dom står nästan nakna inför alla som tittar och väger sig. Sen tror jag inte på konceptet att träna upp till 8 timmar/dag heller.
Nej, jag tycker inte man ska göra TV av sådana problem, som vikt ändå är. Både undervikt och övervikt. Men tyvärr så gillar folk att titta på det.
Varma kramar till dig!